Feng Shui i Novac -bez cenzure

Feng Shui

25/1/2024

FENG SHUI I NOVAC  - bez cenzure

 

Pisala sam o raznim temama na temu Feng Shui-a ali iskreno nikada baš direktno o novcu.

I samu me zanima ta tema i čitala sam nešto o tome no ono što mogu primijetiti kao razliku u odnosu na ostale teorije i praksu pokušat ću objasniti u ovom tekstu.

 

Za sam početak i bolje razumijevanje moram istaknuti da ja koristim klasičan (istočni) Feng Shui pristup a ne New age koji su naravno smislili zapadnjaci i unijeli u njega hrpu stvari koji i nemaju baš veze s izvornim klasičnim pristupom.

Jedan od primjera je; kupi si crveni novčanik a neki kažu i zlatni i imat ćeš puno love ili nabavi si akvarij s ribicama , stavi ga na sjever pa će novac doći.

Dakle, to ne pali a niti je točno.

 

Pa što onda pali?

Da bi shvatili uopće kako Feng Shui funkcionira trebali bi znati da se taj alat koristi kao recept za poboljšanje zdravlja vašeg prostora koji direktno utječe na vas/vaše ukućane ili pak za neutraliziranje loših zona koje vam rade problem.

Kao prvo, morat ćete shvatiti kako iskoristiti  protok energije iz okoline da bi sve funkcioniralo u vašu korist. E sad, rado bi da mogu preskočiti sve korake i odmah vam napisati kratko i jasno kako doći do love preko ovog alata no to stvarno nije moguće, naročito ako ste tek prvi put u kontaktu s Feng Shuiom.

 

Ono što čujete od većinea naravno da je prvi korak i u Feng Shui-u je da imate volju za rastom, promjenom i da ste znatiželjni. Ako još nemate onda morate razviti tzv.MINDSET  pomoću kojeg ste stvorili cilj,  i da ste svjesni svojih ambicija koje su u skladu s vašim sposobnostima. Lijenost svakako ne dolazi u obzir.

Tek onda dolazi apliciranje Feng Shui metode koja će vam otkriti koje je najbolje mjesto za vas (određena prostorija u stanu/uredu) tj gdje planirate provesti većinu svog vremena. Princip je takav da u procesu rada  iskoristite maksimum svog potencijala, i da usmjerite energiju točno tamo gdje želite a sve to kroz najpovoljnije mjesto i prostor bilo ured/stan/kuća/vikendica.

 

SAD SE SIGURNO PITATE KAKO TO NAPRAVITI ILI ŠTO JE TO UOPĆE?

Krenimo od okružja. Okolina je ono što vas okružuje i što direktno opažate svojim vidnim poljem.

Ako živite u visokoj betonskoj zgradi s pogledom na susjednu zgradu sive oljuštene fasade, k tome okrenuti na neke sjeverne strane svijeta i bez zelenila onda je to loš Feng Shui.

 

Suprotno tome živite u kući s vrtom, na blagoj uzvisini,pruža vam se lijep pogled na prirodu i susjedi su dovoljno daleko, e to je dobar Feng Shui.

 

Zamislite da je energija kao WiFI mreža. Već je tu i samo se trebate priključiti/ulogirati.

Zamislite da uđete u kafić i pokušavate se priključiti na mrežu ali signal je loš tj nešto ga blokira (zid, druga zgrada i sl.) Vi se tada premjestite ili nađete drugo mjesto i pokušate se ponovo ulogirati. Tako i Feng Shui funkcionira.

Ako postoje neki objekti u okružju koji blokiraju ulazak životne energije u vaš prostor to znači da oni ometaju protok energije i nemogu omogućiti vaš rast i razvoj.

Feng Shui savjetnici traže kako ponovo uspostaviti vezu ali na druge načine jer ne možete tako lako ukloniti vanjske utjecaje jer ne pripadaju vama niti možete utjecati na njih.

 

DVA SU NAČINA NA KOJI MOŽEMO LOCIRATI I USMJERAVATI ENERGIJU TE TAKO POBOLJŠATI NAŠE DJELOVANJE.

JEDAN JE KROZ OKRUŽJE/EKSTERIJER, A DRUGI KROZ INTERIJER.

 

Ako vam je okružje negativno prije ili kasnije  prostor bi mogao početi loše utjecati na vas.

Ako je okružje pozitivno, i vaša energija postaje jača,vibrantnija, i vi možete djelovati pozitivno na sve aspekte koji se tiču vašeg života pa tako i novca.

 

U interijeru je zona u kojoj najčešće boravite  mjesto na kojem trebate djelovati.

Prepoznavanje pozitivnih zona vašeg doma i obavljanje vašeg posla u toj zoni  zapravo može aktivirati pozitivnu energiju koja vam može pružiti podršku u vašem poslu i čak otvoriti mogućnosti koje nikada prije nisu izgledale moguće.

 

ŠTO MOŽETE UČINITI AKO ŽELITE  FENG SHUI ‘’DO IT YOUR SELF’’?

Za prosječnu osobu, procjena vanjskog makro okružja  nije nešto što ne bi mogli napraviti sami, ili bez stručne pomoći.

Pogledajte vaš stan ili kuću jednostavnom procjenom tri važna faktora: glavnih vrata, kuhinje i spavaće sobe.

Na internetu možete doznati koji je vaš glavni Ki broj(prema godini i datumu rođenja) jer svaki čovjek je u vrijeme svog rođenja utisnuo određenu energiju koja se temelji na planetarnim utjecajima koja djeluju na Zemlji.

Preko ove metode koja spada u vrlo jednostavne i sigurne te s minimalnim negativnim nuspojavama možete postići skromno poboljšanje i zato je pogodno za ljude koji dugoročno borave na nekom mjestu.

 

Nakon što ste pronašli svoj Ki broj, uskladite ga s tabelom koja je podijeljena na istočnu ili zapadnu grupu ljudi, a iz nje onda možete iščitati svoje osobne povoljne i nepovoljne smjerove. Izračun i tabela je dostupna na internetu:https://www.astrologjia.com/kua-number.html

Pazite, ponekad razne stranice koriste različite pristupe u izračunu pa dajem onaj koji ja isto koristim.

Jednostavnim rječnikom to bi značilo da vi imate svoju određenu frekvenciju I imate mogućnost uskladiti se sa smjerom koji se prilagođava toj frekvenciji.

 

PRIMJENA OSOBNOG SMJERA

Sada kada znate vaše povoljne smjerove možete provjeriti da li je barem jedan od 3 glavna faktora zadovoljen, tj npr. da li su vaša glavna vrata ušla u bilo koji od vaših osobnih povoljnih smjerova.

Ovaj sistem možete koristiti i u spavaćoj sobi tako što ćete uzglavlje kreveta okrenuti prema jednom od vaših osobnih povoljnih smjerova a u kuhinji možete provjeriti da li dok kuhate gledate u svom povoljnom smjeru.

Poznavanje vašeg smjera od velikog je značaja  jer se bez toga ne mogu aplicirati mnoge formule a niti raditi usklađenja koja u konačnici utječu na kvalitetu vašeg života ili rada u nekom prostoru.

 

ZAŠTO KORISTITI FENG SHUI DA BI DOŠLI DO NOVACA?

 

Da bi svi mi imali novaca potreban nam je odgovarajući Mindset. Bez truda nema ni prilika.

Da bi se domogli tog željenog Mindseta koji nam omogućuje brži protok novca moramo raditi na sebi, čistiti stare obrasce, kopati posvojoj unutrašnjosti, sve to transformirati da bi ustvari privukli novac. Tako funkcionira uglavnom sve.

 

Naravno svi ljudi to nisu sposobni napraviti iz puno razloga. Neki nisu spremni baviti se sobom, neki jesu ali im je to preteško ili nemaju vremena, a neki nisu niti svjesni da je osim fizičkog svijeta prisutan i onaj nevidljiv okom a koji nas ustvari prožima 24 sata na dan bili mi budni ili ne.

 

Upravo iz tog razloga Feng Shui nudi drugačiji pristup koji je za ljude koji nisu trenutno spremni raditi na sebi iz određenih razloga već žele utjecati na svoju sreću putem promjene koja je vezana uz njihov prostor.

 

Znači promijeniti okruženje poput premjestiti ured u drugu sobu, ili na drugu poziciju u stanu, preseliti, renovirati, može nam donijeti nove i bolje mogućnosti da unaprijedimo svoj život na svim razinama pa tako i naše djelovanje da dođemo do novca.

 

Kao što sam gore već navela, kada saznamo koja je to najbolja pozicija za naš rad tada je potrebno i u skladu s našim sposobnostimai ambicijama djelovati. Što više koristimo to novo mjesto aktivno, dogovarajući sastanke, osmišljavajući nove poslovne ideje i slično to će rezultat prije doći. Vjerujte ponekad je dovoljno svega par dana da se rezultat vidi a ponekad i nevjerojatnih par sati.

 

NAVODIM PRIMJER KADA ŽELITE PROCES U POTPUNOSTI ZAOKRUŽITI.

 

Želja mi je da imam više novaca.  Mindset već imam i moj cilj je: u sljedeća 3 mjeseca trebam povećati svoj prihod za 20%.

U stanu ili uredu već znam koja je to zona i smjer koji je pogodan za moj rad i u kojoj provodim svaki dan barem nekoliko sati dnevno.

Odabirem povoljan datum (astroizračun dan u tjednu/mjesecu) kada iniciram želju kroz meditaciju.

Krećem aktivno raditi na cilju; tj radim nove planove, kontaktiram npr. stare poslovne partnere, šaljem newsletter s novim ponudama/uslugama, koristim aktivno društvene mreže itd. Ili dajem namjeru da se otvaram novim mogućnostima koje mi donose zaradu u skladu s mojim mogućnostima i sposobnostima.  

Poanta je da nakon meditacije ne sjednete i nastavljate dalje po starom već da budete proaktivni.

 

Možda vam se to sve čini prekomplicirano, no uspjeh je već i ako postavite pravi Mindset i krenete biti aktivni.

 

Želim vam svima puno hrabrosti, znatiželje a najviše od svega osobnog rasta kroz koji kad tad dođemo do odgovora na pitanje: KOJA JE MOJA SVRHA U ŽIVOTU?

 

Od čega se sastoji Feng Shui projekt i što to za vas znači?

Pročitaj više

Pripremite dom za mogućeg kupca

Pročitaj više

Da li se Feng Shui može znanstveno dokazati?

Pročitaj više

Na koji način podići vaše poslovanje na viši nivo?

Pročitaj više
Sve novosti