Feng shui savjeti za sretnije stanovanje

Iz medija

29/12/2020

Što kaže feng shui, koje je najbolje mjesto za ogledalo u predsoblju? To je pitanje stiglo na adresu Stanarice, pa smo potražili odgovor. Svakako bi bilo  korisno doznati i sve druge feng shui trikove kojima se u kuću privlači obilje, novac ili ljubav, zar ne… I pronašli smo pravu osobu, dizajnericu interijera koja uređuje prostore i po feng shui principima.

Dizajn interijera i feng shui

Lana Anderson bavi se dizajnom interijera kroz svjesno i zdravo stanovanje. Uz to je i  savjetnica za cjeloviti feng shui. Čak je završila i studij koji ju je uputio u sve tajne te drevne vještine. Priroda ima ogroman utjecaj na naše živote i ne možemo je negirati, kaže Lana koja u svom radu kombinira feng shui, ekologiju i zdravo stanovanje. Stvara prostore koji odišu jednostavnošću, toplinom i dobrodošlicom. I to je moto njezinog Domus Decoruma.

Kako doma privući novac, sreću i ljubav? Feng shui ima odgovore

Lana će nam uskoro napisati i članak o tome kako urediti dom prema feng shui principima, sa svim korisnim savjetima za uspostavljanje balansa između nas i našeg prostora. A u međuvremenu će nam odgovoriti na nekoliko intervju pitanja i naravno, dati odgovor na pitanje gdje (ne) staviti ogledalo u predsoblju.

Lana Anderson – savjetnica za feng shui

Tvoja specijalnost je feng shui, kako ta drevna vještina može pomoći ugodnijem i sretnijem stanovanju nama, zapadnjacima?

Lana: „Mnogi ustvari ne razumiju što je to feng shui. Razlog je zato što su pročitali neki površan članak ili čak mini knjigu koja se ne bavi pravom svrhom tog drvenog učenja. Feng Shui je alat koji nam pomaže da napravimo analizu našeg okružja, u skladu s tim poduzmemo određene radnje koje će nam pomoći da odaberemo najbolju lokaciju, stan/kuću/ured za postizanje određenih ciljeva i živimo svoju svrhu na najbolji mogući način. “

Mi samo trebamo naći način da ne postavljamo sami sebi granice, blokade, da budemo što otvoreniji i svjesniji što se događa oko nas i u nama samima, a tada nam feng shui može dosta pomoći na putu ka sretnijem i ispunjenijem životu.

Lana Anderson, savjetnica za feng shui

Možemo li sami, s podacima s interneta, urediti stan po principima feng shui, ili nam je potreban stručnjak?

Lana: „Možete do jedne granice, no kasnije svakako treba uvesti feng shui savjetnika. Mislim da je svima dobro poznato da sami uvijek možemo napraviti stvari do određenog nivoa, ali za kvalitetu treba angažirati stručnjaka. Osim toga internet ne pruža uvijek točne rezultate i diskutabilno je na koji savjet ili informaciju ćete naići i koliko je ona uopće korisna za vas.“

Što bi trebalo gledati kad kupujemo stan, postoje li neke upute prema tvom konceptu?

Lana: „Postoji nekoliko stvari, a najvažniji je da promotrimo okružje. Sljedeće je gdje se stan nalazi, koja zgrada, kat, kako je okrenut, kakvi su materijali od kojih je sačinjena zgrada, u što gledate iz stana, okoliš, vrijeme kada kupujete tj selite i naravno sve se to može uskladiti s vašim datumom rođenja.“

Gdje staviti ogledalo u hodniku?

Naša čitateljica ima ogledalo na samim ulaznim vratima, zanima je li to loše gledajući feng shui preporuke, a namjera joj je privući obilje, novac?

Lana: „Ulazni prostor, predsoblje ili hodnik je neka vrsta filter zone i trebao bi biti protočan, uredan i s dovoljno rasvjete. Korak više bilo bi da je uređenje vrlo ugodno oku. Postavljanje ogledala baš na ulazna vrata bila bi vjerojatno moja zadnja preporuka, ako bih to uopće i preporučila. Vrlo je bitno što se nalazi točno nasuprot ogledala.

Ogledala nije povoljno smjestiti tako da stvaraju direktan odraz ulaznih vrata, jer tako šalju svu pozitivnu energiju koja želi ući u naš dom, direktno van. Ne postavljajte ih nasuprot wc-a, i kupaonice  ili prozora. Ogledala uvećavaju i dupliciraju ono što prikazuju, tako da ako stvaraju odraz bilo čega što je nepovoljno za dobar feng shui, ona će to još dodatno uvećati.”

Kako privući obilje u kuću?  

Lana: „Tri su najvažnija faktora koji utječu na blagostanje i sreću ukućana : ulazna vrata, štednjak i krevet. I od tuda ustvari sve polazi. Važno je i ono što se nalazi ispred ulaznih vrata, s vanjske strane, jer 70% energije koja dolazi izvana ima jači učinak od one iznutra. Ipak, važno je napomenuti, svaka kuća ima svoju priču kao i njeni ukućani i svaka pojedinačna  situacija zahtijeva analizu nekretnine kako bi se mogli donijeti zaključci i potrebne preinake ili usklađenja.“

Cijeli članak možete pročitati na https://stanarica.hr/dizajn-interijera-uz-feng-shui/

Intervju s Lanom u Radio emisiji EKO RADAR

Pročitaj više

Žene i točka - Priroda je ženskog roda

Pročitaj više

Bokashi kompostiranje

Pročitaj više

Gdje smjestiti božićno drvce?

Pročitaj više
Sve novosti