Gdje smjestiti božićno drvce?

Iz medija

16/12/2021

Pitali smo stručnjakinju za feng shui u koji je dio stana najbolje smjestiti božićno drvce te što napraviti ako to ne može biti idealna strana svijeta

Pozicija božićnog drvca te boje i oblici kojima ga dekorirate mogu utjecati na određene aspekte vašeg života, a da toga uopće niste svjesni.

Feng shui savjetuje da veličina drvca bude u skladu s prostorijom u kojoj se nalazi. Ne smije biti preveliko, kako ne bi zatrpalo prostor i time ometalo protok energije koja putuje njime.

Božićne lampice su često jedna od glavnih dekoracija te pripadaju elementu vatre. Generalno, pazite na količinu ukrasa i boja. Osobito ne pretjerujte s crvenom jer energija vatre može izazvati tenzije i svađe, a to nam najmanje treba u blagdansko vrijeme druženja s obitelji ili prijateljima.

Božićno drvce pripada elementu drva, te ga je najbolje smjestiti na istok, jugoistok ili jug jer su to zone u kojima je njegova prirodna pozicija. Zona istoka veže se uz zdravlje, rast, aktivnost; jugoistok potencira obilje, nježnost, davanje, a jug čast, slavu, ponos i priznanje.

A što ako ga morate smjestiti na neku drugu stranu svijeta?

Svaka strana svijeta podržava određene oblike i boje, te je vezana uz određene životne aspekte.

Sjever (karijera, mogućnosti) – koristite element vode i metala, odnosno tamno plavu, sivu, srebrnu, crnu, bijelu i zlatnu boju te valovite ili okrugle forme. Lampice neka budu bijele.

Sjeveroistok (samomotivacija, učenje) – element zemlje, koristite crvenu, narančastu, ciklama, žutu ili sve zemljane tonove, te oblike pravokutnika i kvadrata.

Istok i jugoistok (rast, vitalnost, zdravlje, nježnost, kreativnost, obilje) – element drva, koristite svijetle i umjerene tonove plave i zelene, te prirodne boje drva. Koristite više uspravnih oblika, može i valovitih.

Jug (čast, priznaje, slava) –  element vatre, odlična su crvena, narančasta, ciklama, zelena, i plava ili natur dekoracije. Podržava šiljaste, piramidalne i oštrije oblike.

Jugozapad (partnerstvo, brak, majka) – element zemlje, pa koristite zemljane tonove te žutu, narančastu, crvenu i ciklamu.

Zapad i sjeverozapad (financije, djeca, zabava) – koristite zemljane tonove te boje metala: bijelu, sivu, sve metalik boje i zlatnu. Poželjni su kristali i ogledalca, kao i okrugli, kupolasti  i zemljani oblici.

Pročitajte članak na https://jedemdoma.hr/kako/gdje-smjestiti-bozicno-drvce/

Intervju s Lanom u Radio emisiji EKO RADAR

Pročitaj više

Žene i točka - Priroda je ženskog roda

Pročitaj više

Bokashi kompostiranje

Pročitaj više

Ideje za uređenje biblioteke u domu

Pročitaj više
Sve novosti