Pripremite dom za mogućeg kupca

Feng Shui

25/1/2024

PRIPREMITE DOM ZA MOGUĆEG KUPCA

 

Kako svako putovanje treba putokaze tako i prodaja nekretnine zahtijeva dobar plan i smjer kretanja.

Ako ste jedan od onih koji ne vole gubiti vrijeme, spremni na akciju onda je ovo štivo baš za vas. No, neočekujte da ćete mahnuti čarobnim štapićem i sve će se posložiti bez da uložite imalo truda i vremena. Kao i sve u životu i Feng Shui će vam dati onoliko koliko uložite. Feng Shui predstavlja odličan alat koji vam može pomoći pri prodaji, odabiru a i kupovini stana.

 

KORAK 1

Kada ste se već energetski oprostili i ''odvezali'' od svoga stana ili bilo koje druge nekretnine najvažnije je  postaviti PRAVU CIJENU. Kada kažem energetski oprostili to znači da ste spremni na  promjenu, da ste raščistili sa emocijama koje su vas vezale za vaš stan i da ste već krenuli sa fizičkim odvajanjem svih stvari koje nećete ponijeti sa sobom.

Bez obzira koliko smatrate da možda vaša nekretnina vrijedi više, morate biti realni jer u protivnom nećete moći niti krenuti sa prodajom. Preporučam da istražite malo tržište nekretnina u vašem naselju ili mjestu te se savjetujte sa agentima za nekretnine koji će vam točno znati reći kakvu cijenu biste mogli postići i tako ubrzati prodaju.

 

PRIPREMA STANA ZA PRODAJU

Na prvom mjestu je čistoća. Očistite stan da se blista, riješite se suvišnih stvari ili ih barem sklonite na neko vrijeme.  Obojite zidove, a posebno dajte naglasak na kuhinju i kupaonicu. Gledanje u tuđi prljavi dom i razmišljanje o useljenju jednostavno ne ide zajedno.

Budite malo znatiželjni pa zavirite i u tuđe domove kako biste mogli vidjeti zbog čega biste kupili njihov dom. Zabilježite nedostatke kojeste vidjeli kako biste mogli primjeniti  i poboljšati vlastiti dom.

Osim osjetila vida aktivirajte i osjetilo njuha (mirisa)pa nabavite eterično ulje finog mirisa, meni osobno je odlična naranča jer ona energizira prostor ali pazite da je organskog podrijetla jer od sintetskih proizvoda vas može zaboljeti glava.

 

AKTIVIRAJTE ULAZ

Glavna vrata osvijetlite ili postavite vjetreno zvono koje daje prekrasan zvuk i time potiče buđenje energije. Na taj način dajemo veću mogućnost da  kupci dođu i razgledaju vaš dom.

Sklonite s ulaza sve prepreke i stvari a ako vam zelenilo zaklanja ulaz onda ga malo podšišajte i uredite kako bi Chi mogao slobodno putovati prema  vašim ulaznim vratima. Razglasite prijateljima, kolegama ili poslovnim suradnicima  da prodajete stan/kuću te ukoliko imate mogućnost postavite u blizini ulaza znak ''KUĆA ILI STAN NA PRODAJU''

Bacite pogled na okućnicu, ako je imate. Da li je ona čista i lijepo uređena? Ima li nešto čime ćete poboljšati vanjski izgled? Tegla sa cvijećem, mali zeleni grm, ili kakva dekoracija  uvijek dobro dođe jer time šaljemo poruku da se dobro brinemo za svoj dom i njegov izgled.

Još jedan odličan aktivator koji pomaže u povećanju prihoda je postavljanje vodoskoka ili fontane na ključna mjesta. Sjever, istok i jugoistok su idealni za vodeni element. Voda predstavlja bogatstvo,donosi nove prilike, pročišćava i odnosi stare a donosi nove energije pa zašto ne biste isprobali ovu moćnu Feng Shui metodu.

 

ČEMU SLUŽI CRVENA KOVERTA

I još jedan po meni vrlo važan detalj je crvena koverta. Prikupite i stavite u nju komadić drvca-grančice, komad metala (čavlić) zemlje ili pijeska-prašine i to sve iz vašeg sadašnjeg doma kojeg želite prodati. Zatim to sve  lijepo zamotajte  i bacite u rijeku ili more koje će odnijeti poruku onome  tko je najbolji kupac.

 

BITI ZAHVALAN

Osobno bih vas potaknula da napravite neku vrstu male ceremonije -zahvalnosti vašem domu.  Na komad papira možete napisati za što ste sve zahvalni i koje ste lijepe uspomene stvorili u prostoru. Papir tada možete spaliti. Ovakav ritual može biti od pomoći jer se pomoću njega stvara energija koja pruža dobrodošlicu novom potencijalnom kupcu i obično je vrlo lijep običaj opraštanja od stvari.

 

Za sam kraj preporučam energetsko čišćenje vašeg prostora kakobi lagano otpustili staru energiju dok istovremeno stvarate novu koja privlači pravog kupca.

 

NO ako vam se  neke od navedenih ideja i prijedloga čine prezahtjevnim ili imate vrlo malo vremena  a nemate pomoć sa strane uvijek se možete vratiti dobro poznatoj afirmacijskoj ploči na koju postavljate vaše želje i koja bi  trebala biti u jugoistočnom dijelu stana ili prostorije. Ne zaboravite namjeru dok stavljate vaše želje na ploču.

 

Feng Shui  ne bi trebali shvatiti kao neku okultnu vještinu koja se bavi nadnaravnim silama. Ovo učenje se temelji na spoznaji koje su bili svjesne sve stare civilizacije a to je da čovjek nije odvojen od planetei drugih ljudi te da  Feng Shui spaja vanjski i unutrašnji okoliš stvarajući na taj način ravnotežu i harmoniju prostora u kojem vlasnici mogu razvijati zdravlje sreću i blagostanje.

 

Od čega se sastoji Feng Shui projekt i što to za vas znači?

Pročitaj više

Feng Shui i Novac -bez cenzure

Pročitaj više

Da li se Feng Shui može znanstveno dokazati?

Pročitaj više

Na koji način podići vaše poslovanje na viši nivo?

Pročitaj više
Sve novosti